• ساعت : ۰۰:۰۰
  • تاريخ :
     ۱۳۹۵/۰۲/۰۵ 
  • تعداد بازدید : 425
  • کد خبر : ۱۹۲۳
مطالب مطرح شده از سوی مسئولین در خصوص جهانی شدن شهرلالجین

مطالب مطرح شده از سوی مسئولین در خصوص جهانی شدن شهرلالجین

*- بهمن نامورمطلق معاون صنايع دستي كشور: لالجين در كشور هميشه مي‌درخشد. ما در ارزيابي‌هايي كه انجام داديم براي انتخاب شهرهاي جهاني در ايران كانديداي بسياري داشتيم اما زماني كه نام لالجين مطرح شد، كميته داوران ترديدي در تأييد اين شهر نداشتند و همگي بر اين باور تأكيد كردند كه لالجين پتانسيلي غني براي جهاني شدن دارد. اگر اين شهر جهاني شود، جايگاه بسيار مطلوبي براي همدان در گردشگري و تحول اقتصادي منطقه رقم خواهد خورد. اميدواريم ريسك بزرگي كه در انتخاب لالجين كرده‌ايم با پيگيري‌هاي مسئولان استان نتيجه‌بخش باشد؛ چراكه به اين ديدگاه معتقديم كه با جهاني شدن لالجين سهم ايران در ميان آسيا حفظ خواهد شد؛ چراكه لالجين نه‌تنها نماينده ايران بلكه نماينده آسيا در بين 5 قاره خواهد بود. نماينده‌اي كه افتخارات بسياري براي كشور دارد.

*- امید شیوا مشاور امور بین‌الملل و صادرات معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی‌ و گردشگری گفت: ثبت جهانی لالجین به عنوان «شهر سفال» شهریور ۹۵ نهایی می‌شود.

وی افزود: یک پرونده مربوط به مشهد بوده که به‌‌عنوان شهر سنگ‌های قیمتی و یک پرونده مربوط به لالجین همدان بود که به عنوان شهر سفال و سرامیک برای ثبت جهانی به شورای عالی صنایع دستی پیشنهاد داده شده است.

مشاور امور بین‌الملل و صادرات معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی‌ و گردشگری عنوان کرد: لالجین و مشهد به دلیل ویژگی‌های خاص و پتانسیل‌های ویژه‌ای که در حوزه سفال و سرامیک و سنگ‌های قیمتی دارند، انتخاب شده‌اند که اطلاعات مورد نیاز در این زمینه جمع‌آوری و طرح اولیه توسط اداره‌کل میراث فرهنگی همدان تهیه و به سازمان مرکزی ارسال شده است.

*- محمودرضا عراقی معاون عمرانی استاندار همدان کاندیدا شدن لاله‌جین به عنوان «شهر جهانی سفال» را فرصت مناسبی برای معرفی استان از طریق شبکه‌های ملی دانست.

وی بابیان اینکه ثبت‌ جهانی لالجین به جذب گردشگر خارجی کمک می‌کند، گفت: در نظر گرفتن اعتبار برای پروژه‌های فرهنگی یک سرمایه‌گذاری هدفمند است.

عراقی با اشاره به اینکه ثبتهای جهانی به جذب گردشگر خارجی کمک میکند، ادامه داد: گردشگری از اهداف اصلی در توسعه استان است که با ثبت جهانی شهر لالجین محقق میشود.

*- علی مالمیر مدیرکل میراث فرهنگی همدان: لالجین برای سفال و مشهد برای سنگ‌های قیمتی به عنوان دو گزینه جهانی شدن از کشور ایران در سال 2016 مطرح شده است.

وی با تأکید بر اینکه انتخاب لالجین به عنوان شهر جهانی صنایع‌دستی مزیت تبلیغاتی این شهر را در جهان دارد، گفت: علاوه بر آن به لحاظ مباحث اقتصادی، فرهنگی، هنری و اجتماعی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

*- حمید رضامتین رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان: با بیان اینکه 231 فروشگاه عرضه سفال در شهر لاله‌جین وجود دارد، اظهار کرد: 880 واحد سفالگری نیز در این شهر فعال است.

وی با بیان اینکه واحدهای عرضه سفال باید در مدت حضور داوران در لاله‌جین سفال‌هایی را بیرون از مغازه‌ها قرار دهند تا حجم این محصول نشان داده شود، افزود: سفال‌های چینی باید از فروشگاه‌ها جمع‌آوری شوند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: باید سفال‌های چینی از فروشگاه‌ها جمعآوری شود چراکه برای فروش بیشتر چند واحد، حیثیت استان را از بین نمی‌بریم.

وی ادامه داد: داوران ممکن است از فروشگاهی خوششان بیاید و بخواهند از آن بازدید کنند به همین دلیل نباید در هیچ فروشگاهی سفال چینی وجود داشته باشد.

*- قاسمی معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همدان با اعلام اینکه 90 درصد امور مربوط به ثبت جهانی لالجین به عنوان شهر سفال انجام شده است، تصریح کرد: پرونده لالجین به عنوان شهر جهانی سفال ابتدا باید در شورای صنایع دستی آسیا-اقیانوسیه و در نهایت در شورای جهانی صنایع دستی تصویب شود که این فرآیند تا شهریورماه به طول می‌انجامد.

وی با تاکید بر اینکه مسئولان استان از استاندار تا نماینده ولی فقیه باید برای اجرایی شدن این اتفاق بزرگ بسیج شوند، اظهار داشت: در این عرصه رقبای بزرگی همچون ایتالیا و فرانسه برای شهر لالجین وجود دارد که باید با اقدامات مناسب، قدرت رقابت را افزایش دهیم.

وی بیان کرد: بعد از ثبت جهانی محصولات شهر لالجین باید برند جهانی شود و سفال لالجین برند لالجین را داشته باشد به طوری که دنیا سفال این شهر را با نام لالجین بشناسد، نمی‌توان دید که در فروشگاه‌های سفال لالجین اجناس چینی وجود داشته باشد.

*- مرادی پناه فرماندار شهرستان بهار،انتخاب و معرفي لالجين به عنوان شهر جهاني سفال فرصتي براي اجراي اقتصاد مقاومتي است.وی گفت:لالجين به عنوان پايتخت و قطب توليد سفال كشور استحقاق جهاني شدن را داشته است و دارد.
ایشان ضمن قدرداني از كساني كه در اين عرصه تلاش كردند تا شهر لالجين براي انتخاب شهر جهاني سفال در معرض داوري شوراي جهاني صنايع دستي قرار بگيرد، افزود: جهاني شدن شهري همچون لالجين اتفاق مهم و خجسته‌اي براي استان همدان و شهرستان بهار است.

وي افزود: با توجه به نامگذاري سال جديد توسط مقام معظم رهبري به عنوان "اقتصاد مقاومتي اقدام و عمل" صنايع دستي و توليد سفال مي‌تواند به عنوان تبلور و مصداق عيني اقتصاد مقاومتي باشد، زيرا در اين حوزه اين موضوع مي‌تواند اشتغال بسيار گسترده‌اي را در اين عرصه ايجاد كند.

*- حجت‌الاسلام والمسلمين صيفي، امام‌جمعه لالجين گفت: از ارگاني كه جرقه جهاني شدن لالجين را زد بايد تشكر كرد. اين اتفاق تأثير خاصي نه ‌تنها براي استان بلكه براي ايران و آسيا دارد و حتي با رقم خوردن اين مهم ساير مراكز توريستي رونق خواهد گرفت.

وي بیان كرد: از مسائل فرهنگي دنيا نبايد غافل شويم. به هر ترتيب به نظر مي‌رسد مسئولان ارشد استان بايد اين مهم را با جديت بيشتري در روزهاي اخير مورد رسيدگي قرار دهند تا همدان بتواند در عرصه جهاني با لالجين پيشگام شود.
*- امیر پاک رقم شهردار لالجين گفت: همه دست به دست هم مي‌دهيم تا از اين فرصت طلايي بهره‌مند شويم. رقم خوردن اين اتفاق نيازمند كمك همه دستگاه‌هاست و به تنهايي به پاي كار بودن يك يا چند ارگان محقق نمي‌شود.
لالجين در اين روزهاي باقيمانده تا داوري بايد آماده شود تا نظر داوران را تأمين كند. ما قابليت‌هاي زيادي در اين شهر داريم اما چگونگي ارائه آنها به هيأت داوران جهاني مهم است.

 

 

 

 

 

 

 

امتیاز :  ۰ |  مجموع :  ۰

برچسب ها

    6.1.7.0
    V6.1.7.0